Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De mijne staan ook al in bloei hoor, ik zal mijn vogelnet al maar gaan zoeken... Ik wacht ook op een antwoord op je tweede vraag! Ik veronderstel dat we nu wel goed moeten beginnen sproeien om sappige vruchten te krijgen?
Groetjes, Anke
De eerste bloemen komen er al aan, maar de bladeren zijn nog niet groot genoeg om voldoende voedingsstoffen aan te maken.
Dus die eerste bloempjes mag je gewoon afnijpen, bij de eerste nachtvorst kunnen deze nog bevriezen. De voeding zal ten goede komen voor de volgende bloemen en vruchten.
De meeste aardbeisoorten bloeien rond deze tijd van het jaar.
Ik heb een deel van mijn aardbeien begin maart nog onder plastiek gezet. Daardoor zijn deze vroeger gaan boeien en heb ik een beter gespreidde oogst. Je begint van de eerste al goed te zien welk "model" ze gaan krijgen
Als je de nieuwe plantjes rond augustus - september al definitief verplant (in pot of volle grond), dan zijn ze zowieso het jaar daarop voldoende ingeworteld en moet je geen bloemetjes meer afknijpen.
Het is geen verplichting om de eerste bloemen af te knippen,maar in de professionele teelt valt de oogst van volle gronds aardbeien samen met deze van de doordragende, omdat er voldoende vollegrondsaardbeien ter beschikking zijn op dat moment neemt men de bloemen van ostare weg om deze oogst te vervroegen zodat deze direct valt na de vollegrond oogst en een tweede reden is dat de opbrengst groter zullen zijn als de eerste bloemen verwijderd worden.
dus fons als ik het goed begrijp en ik haal de eerste bloempjes eraf krijg ik meer aardbeien ?
en net wat tania zegt tot wanneer moet je dat blijven doen anders hebben we nog geen aardbeien.
gr an
zoals ik al heb geshreven staan deze aardbeien in de serre ik heb er gewoon zwarte plastiek voor gebruikt is goed het houd het onkruid tegen en uw grond word vlugger opgewarmt .tussen de rijen heb ik een buis gelegd met aan elke plant een gaatje in om water tegeven uiteraard ligt deze onder de plastiek. als het de bedoeling is omdit te doen bij de aardbeien die buiten staan mag je geen platiek gebruiken want er zal water op blijven staan en zullen je aardbeien rotten .hier gebruik je best een gronddoek(waterdoorlatend)
ik heb eind februari er gewoon zwarte plastiek over gelegd en erdan met een schaar een gaatje in gemaakt om de plant erdoor te halen .
o okee
ik heb ze dus buiten staan in de volle grond zal is kijken als ik bij randzijn kom of zo
hoe duur dat is en wat hun zeggen.
alvast bedankt
gr an
Ik heb ostare, doordragend, deze zijn gelijktijdig plukklaar met de eenmaaldragende, daarna begint de herbloei waardoor ik vanaf juli konstant vruchten kan plukken.
Vruchten aan een plant putten deze uit, als ge de eerste bloemen verwijderd zal uw plant krachtiger worden en achteraf dikkere vruchten leveren.
Aangezien ik op droge zandgrond tuinier ben ik al tevreden met een kleine opbrengst.
okee ik haal wel een paar bloemen af en van de andere weer niet omtevergelijken
hoop dat ik meer heb als vorig jaar toen had ik er maar5
nu bloeien er ook een stuk of 30
gr an
Enkele weken geleden waren de blaadjes nog erg klein van mijn aardbeistruikjes en toen heb ik ze voeding gegeven en nu zijn het al ferme struikjes met verschillende bloempjes en mini aardbeitjes aan.
Heb ze al veel water gegeven want hier is het net zoals bij Fons, zandgrond (stof)
Maar ik ga het ook uitproberen zoals An.