Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wat moet ik doen om mijn appels wormvrij te houden ieder jaar staan er veel appels aan de boom (glosters) maar de meeste bevatten een worm moet ik daarvoor spuiten en waarmee of zijn er andere middelen om dat tegen te gaan.
groetjes huubje.
Huubje,ik heb hetzelfde probleem met die wormen die komen van de fruitmot. Ik heb dit jaar feromoonvallen opgehangen in de bomen, maar zonder veel resultaat, er zal zeker moeten gespoten worden met een sproeimiddel tegen de fruitmot.Daarbij denk ik aan (carpovirusine) een biologisch produkt, maar ja daar is het nu te laat voor, zal voor het volgende jaar zijn.
Ik hrb dit jaar feromoonvallen gebruikt tegen fruitmot maat het helpt niet veel. Nu schijnt het dat men dat een aantal jaren na elkaar moet hangen. Maar dan wordt het wel een dure grap voor wat het waard is.
Ik heb 2 vallen hangen en minstens 1/3 is nog gestoken.
Marc
toch even uw aandacht voor het product,
bewaren bij temp. tussen 0 en 5°C is al niet simpel, en onschadelijk ...?
pas op .. de erkenning spreekt alleen van toepassing op verticale haag .
Aangezien het hier gaat om een levend produkt, moet Carpovirusine altijd koel bewaard worden (0 tot 5 ° C). Zo blijft het gedurende 2 jaar zijn werking behouden.
Formuleringstype SC (Suspensie concentraat)
Risicozinnen R42/43
S2-S13-S20/21-S23-S24-S37-S42
Gevarencategorie schadelijk en sensibiliserend
Symbool Xn
Klasse B
Aard Insecticide
Andere vermeldingen - Het product heeft geen onaanvaardbare effecten op Hippodamia convergens en Chrysoperla carnea. - De erkende dosis is de laagste dosis waarbij de beste werkzaamheid wordt gewaarborgd in de meeste gevallen. Deze dosis kan worden verlaagd onder verantwoordelijkheid van de gebruiker, bij voorbeeld in teelten waarin de principes van de geïntegreerde bestrijding worden toegepast. Bij verlaging van de dosis is het niet toegelaten het maximale aantal toepassingen te verhogen, noch de wachttermijn voor de oogst te verkorten.
Om een goede werking te hebben (90 tot 100 % afdoding van de rupsen), moet vanaf begin juni 3 x gespoten worden, met telkens 12 tot 15 dagen ertussen. Bij lagere temperaturen in juni moet er langer nabehandeld worden. Als het veel regent, spoelt het middel af voor de rupsen het opnemen en is het nodig om met kortere tussenpozen te spuiten.