De kaki zijn als ze rijp zijn erg zoet. De smaak ligt in tussen die van een peer en een abrikoos in. Een kaki moet helemaal rijp zijn als ze gegeten wordt. Dit betekent dat de kaki helemaal zacht moet zijn en de schil donkeroranje. Een niet helemaal rijpe kaki bevat nog veel looizuur die de smaak wat wrang maken. Deze looizuur verdwijnt pas als de kaki helemaal zacht is.
Kenmerken: bij de oogst oranje-gele kleur en na rijping dieprood. De schil zit tamelijk vast aan het
vruchtvlees en is van een gemiddelde dikte. De vrucht heeft bij de oogst oranjerood stevig vruchtvlees,
dat na rijping dieprood is. Zij smaakt zoet na de rijping en wrang ervoor.
Een kaki is rijp als de schil oranje-rood is en er glazig uitziet (overrijp). en boterzacht.
Wachten tot ze volledig rijp zijn, is de enige oplossing. Je kan het proces versnellen door ze in een papieren zak te verpakken samen met wat appelen. De natuurlijke etheen die de appelen uitwasemen, versnellen de rijping van de kaki.
Er de eerste vorst laten over gaan, heb ik ook gelezen.
Dat heb ik gevonden op het net Fonske
Veel succes ermee en laat het smaken!!
Lysianthus
PS; ik ga er toch eens één kopen , want nu ben ik nieuwsgierig geworden naar de smaak.....