menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

RECEPTEN BOOMTOMATENTAMARILLA

anthomaka

Anthomaka

Mijn Tamarilla's(Cyphomandra betacea) of boomtomaat hebben dit jaar veel rijpe vruchten.
Alle tips(recepten) voor het verwerken van deze vruchten zijn welkom.
Ik weet dat het vruchtvlees smaakloos is,maar boordevol vitaminen enz. zit,zoals een kiwi.

Met dank,
donderdag 8 november 2007 - 08:34
anthomaka

Anthomaka

Via mail(mailadres klopt niet) lees ik dat sommigen de boomtomaat/Tamarilla/Cyphomandra betacea niet kennen.
Daarom geef ik deze link,bewust, omdat hier de vruchten goed te zien zijn:
http://objectief.be/Tamarillo-boomtomaat-Cyphomandra.html

De behandeling is identiek aan Brughmansia(Datura).Ik vermeerder steeds via stek,dan heb ik sneller een flinke plant dan bij zaaien.Ik weet zelfs niet of de zaden(honderden pitjes in 1 vrucht) wel fertiel zijn.
In pot had ik pas in dec./jan. rijpe vruchten.Dit jaar stond de grootste in volle grond en heb ik nu reeds rijpe vruchten.
Zaad is misschien te koop bij EXOTICA(Nijlen of Herenthout ???).
donderdag 8 november 2007 - 14:56
danny2

Danny2

Hallo,

Het zijn tamarillo's, en niet tamarilla, Wij hebben de vruchten al vele jaren en je kan ze wel heel makkelijk vermeerderen door zaaien, ook omdat er niet zo veel stekken aankomen, tenzij je een wat oudere plant heb.Zaailingen bloeien wel pas het tweede jaar, maar vele stekken doen dat ook.
Bij exotica kan je jaarrond planten kopen, nu zelfs met vruchten aan.
Recepten ken ik niet maar wij lepelen ze uit, net als in de meeste tropische landen, ofwel persen wij het sap uit in een fruitsap en dan krijg je een exotisch drankje. In Madeira op de markt worden ze meestal al passievrucht verkocht hoewel ze hier geen veband mee hebben tenzij misschien de vorm.

groetjes

danny
donderdag 8 november 2007 - 18:03
dithmar

Dithmar

De tamarillo is één van de gemakkelijkst te kweken oranjerieplanten. Je kan ze met gemak zaaien uit vruchten die je gewoon in de supermarkt koopt . Het eerste jaar krijg je een hoge stam (tot soms meer dan 3 meter)met reusachtige bladeren en pas het 2e groeiseizoen wordt een parasolvormige kruin gevormd en krijg je bloemen die ontzettend goed ruiken en later rijpen tot lekkere vruchten die echter niet zo sappig zijn. Wanneer je van deze kruin stekken neemt krijg je een kleinere plant die uiteraard ook bloeit maar minder vorm heeft (de stam ontbreekt !!!).
De vruchten kan je gewoon tot confituur verwerken maar wel eerst schillen .Ook kan je de vruchten tot sap verwerken maar in beide gevallen wel nogal wat suiker toevoegen en nogal wat water(zeker voor fruitsap).

groetjes,
Dithmar
maandag 12 november 2007 - 19:16
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).