Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Langsheen de vijver en voor een 8m hoge muur volledig op het noorden staat een bamboe die heel het jaar door fijne blaadjes verliest in de vijver. De pomp gaat daardoor kapot! En mijn man is het beu na 40j! We zoeken een groenblijvende struik(of leiboom?) die geen bloemen of bladeren verliest. Graag enkele suggesties.
Met dank Marleen Stevens
Alle groenblijvende planten laten op enig moment hun oudste bladeren vallen. Geen enkel blad of naald heeft het eeuwige leven.
Je zou kunnen denken aan een wat compacter groeiende laurierkers, die heeft grote, stugge bladeren die makkelijk uit de vijver te vissen zijn als ze eenmaal gevallen zijn.
Allen bedankt voor uw suggesties. Ik denk dat het heel zure grond is, er komt nooit zon op die bakstenen muur, De strook tussen de muur en de vijver is slechts een meter diep.
Het is niet omdat er nooit zon komt, dat die grond sowieso zuur is.
Zoals hierboven: er bestaan geen planten die nooit blad/naald verliezen.
En als die strook maar één meter diep is, lijkt het me ook geen plaats die gemakkelijk te bereiken is om er regelmatig te wieden of hogere planten te onderhouden.
Als dat een bakstenen muur is, zou ik die (laten) kaleien. (Mogeljk moet je daarover een buur contacteren.)
Na het weghalen van die bamboe, zou ik die plaats afdekken met karton en bedekken met schors of hakselhout. (Blijven veel langer mooi dan kiezel, zijn milieuvriendelijker en gemakkelijker te onderhouden.)
Als je daar toch wat planten wil en als daar echt geen zon komt, zou ik er een paar grondbedekkers uitproberen die flink wat schaduw kunnen verdragen. Epimedium (elfenbloen), Ajuga reptans (kruipend zenegroen, Alchemilla mollis (vrouwenmantel), Waldsteinia ternata (gele aardbei) doen het hier goed met weinig zon.
Meng vooraf dan wel flink wat compost door de grond.