Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
zoals jullie mischien weten,ben ik net begonnen met gras te zaaien.
maar er schijnt weinig licht nu.
daarom heb ik mijn wake up light erbij gezet.
helpt het bij het ontkiemen of werkt het niet
vreemd experiment! maar misschien wel leuk.
Als ik het goed begrijp heeft die Wake Up Light een halogeenlamp, die een zeer hoog el.-verbruik heeft, ik zou die door LED-verlichting vervangen. Planten hebben enkel blauw en rood licht nodig en in Nederland wordt daar nog volop mee geëxperimenteerd (oa in Wageningen) maar er bestaan reeds kassen op LED-verlichting. Hiermee zou zelfs het tijdstip van rijping van bv tomaten kunnen bijgestuurd worden om op een gunstiger moment (wanneer de vruchten meer waard zijn op de veiling) te laten afrijpen.
Een gewone bureaulamp waarin je een LED-peertje draait lijkt me al prima.
Grassen zijn zover ik weet inderdaad lichtkiemers, dus de dagen enkele uren verlengen kan wel helpen om sneller te laten ontkiemen.
Ik vraag me wel af of, eens het gras aan het groeien gaat je geen professionele lamp nodig zal hebben om geen slappe scheuten te krijgen die je toch weer zal moeten verwijderen eens je gaat buiten planten. En zo'n binnenshuis opgekweekte plant zal denk ik zeker in de beginfase wanneer hij naar buiten gaat vrij ziektegevoelig zijn. Benieuwd of je echt een voorsprong zal kunnen geven aan de plant door nu te gaan voorzaaien (heb je nog enkele zaden over? dan kan je die gewoon buiten zaaien en achteraf kijken wat nu het meest gunstige resultaat geeft)
ik kan het amper geloven,maar er is al een grassprietje naar boven.
het is engels raaigras.
hij is een halfe cm.
ik heb dat zo gedaan.
ik heb de wekker gezet.
en het werkt als een zonsopgang.
het is gelukt.
maar gaat hij het overleefen?