Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Nu een bestrijding uitvoeren is zinloos. Er vindt bijna geen groei meer plaats, door de lagen temperatuur van de grond.
Wacht tot de groei goed is ingezet in het voorjaar, bespuit met MCPA bevattend middel.
Is in tuincentra te vinden.
Lam
MPCA was mij onbekend en omdat ik een erge bangerik ben voor de gevolgen van het gebruik van chemicaliën voor het milieu keek ik toch maar eens op het internet.
Ik vond meteen dit:
Uit dierproeven is gebleken dat deze stof mogelijk schadelijk is voor de voortplanting of de ontwikkeling bij de mens.
MCPA is ook schadelijk voor algen en vissen, en het gebruik ervan tegen waterplanten in water is in België sedert 2006 verboden.
of:
The International Agency for Research on Cancer identifies MCPA as a possible carcinogen (IARC).
Inhalation of MCPA can cause headache and nausea. Contact with the eyes and skin can cause redness. Symptoms of ingestion include abdominal pain, nausea, vomiting, weakness, and unconsciousness (NIOSH).
Is het niet erg giftig, dan toch op zijn minst, verdacht nietwaar?
Merkwaardig hoe mensen gerust bereid zijn, zelfs hun eigen soort uit te roeien omdat een plekje in hun grasveldje er wat anders uit ziet.
Ik weet natuurlijk niet over welke oppervlakte het hier gaat, maar ikzelf los zoiets op door die plekken om te spitten, te harken en er wat graszaad in te strooien.
In een natuurlijke omgeving of bij een grof type gazon kan je ook besluiten de klavers gewoonweg te behouden. Waarom zelf geen klaverweide aanleggen? Dan moet je alvast´s zomers minder vaker sproeien om je gras groen te houden, je moet geen kunstmest strooien en je brengt een fantastische bijenplant aan en dus ook de bijen die jouw moestuin voor je bevruchten. Het tolereren van klaver is een stuk goedkoper en gezonder dan bestrijden, zelfs al ga je zitten wieden. Een onkruidvrij gazon is een monocultuur die veel onderhoud en middelen nodig heeft. Een gemengde cultuur heeft een gezonder evenwicht....
Het hele idee van een egaal onkruidvij gazon is pas een jaar of 25-30 oud, toen een kunstmestproducent ging samenwerken met een bestrijdingsmiddelen fabrikant. Tot die tijd was klaver een standaard bestanddeel in een graszaadmengsel
In een weide mengsels is klaver nog steeds een hoofdbestanddee (wit).
Maar niet in een graszaadmengsel (logisch)
Het is waar men voor kiest, maak het niet te idyllisch , de natuur doet altijd anders ander , dan dat we verwachten.