Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een kleine simpele vraag, wat doe je met een volle regenton tegen de winter.
Laat je die volledig leeglopen zodat het niet vervriest of kan dit geen kwaad?
Probleem is beetje dat ik een constructie heb gemaakt waardoor de regenpijp aan de zijkant van de ton binnengaat (met silicone vastgemaakt), kan natuurlijk het water er uit laten lopen maar zal natuurlijk terug vullen.
Kun je dit oplossen met folie er rond te draaien ofzo?
Hoi,
Bij mijn ouders staan ook ronde plastic regentonnen en in de winter wordt daar niets speciaals voor gedaan hoor. Bij bevriezing kan het ijs steeds naar boven toe uitzetten hé en bovendien is die plastic behoorlijk sterk. Ik denk dus niet dat je een probleem zal hebben van kapotvriezen (mijn ouders hebben er toch nooit last van gehad).
Is enkel omdat, als ik even google, er staat dat je ton kan springen door de druk van het ijs.
De ton staat er nog maar paar weken dus zou jammer zijn (aan andere kant is de ton nu compleet vol, alsook men regenput, dus vind het dan jammer om al dat water weg te gieten)
Enkel misschien dat kraantje daar onderaan dar eventueel een probleem zou kunnen geven?
Ook die industriële 'bolle' tonnen doorstaan de winters goed hoor, daarvan is de plastic wel stevig genoeg. Bij mijn ouders staat al zeker 15 jaar zo'n type: [afbeelding verwijderd niet-https]
Soms helemaal vol, soms maar tot de helft.
Indien het deksel door veertjes wordt vastgehouden volstaat het deze veertje voor het vriezen los te maken. Wanneer het water in een overvolle ton door het vriezen uitzet zal het deksel naar boven geduwd worden, zonder meer. ( zelfs markant om zien).
Ik heb al 9 jaar dergelijke regentonnen staan en met losgemaakt deksel, géén problemen. Ook de kraantjes niet . (Tot nog toe
)
dit staat er bij
Het gaat hier om ibc tanks van 1000 liter kan gebruikt worden voor opvang regenwater,producten,mazout kortom alles wat vloeibaar is 1x gebruikt voor voeding en heeft vloeibaar suiker bevat van een firma in bornem en zijn daarna volledig gereinigd met stoomwater
ik denk wel dat het goed zit zaterdag word het geleverd.
bedankt
40 euro +5 voor het brengen.
is niet veel ik dacht eerst zo een van 200 l te nemen maar dat kwam 40 voor het vat en 20 voor de voet.
en dan moet je het ook nog zelf in de winkel halen dus dit is veel beter.
We wijken wel wat af nu, maar zo'n grote 1000L ton wordt best op een verhoogje van een goeie meter hoog gezet (stevige stenen op stevige ondergrond). Aan de kraan sluit je dan een darm aan en je hebt steeds water onder druk om je tuin/serre te gieten. Met een darm langs boven en een hevel zal je nooit veel druk hebben op je water.
Wij willen er een aantal ondergronds plaatsen, met een pompje.
We moeten dan wel een soort van overloop systeem bedenken, willen ze aansluiten op de regenpijpen van huis en schuur.