Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hier ben ik weer! Sinds ik op de hoogte ben van dit tuinforum, ben ik er verslaafd aan geraakt. Ik vind het boeiend om steeds weer nieuwe ideeën op te doen.
Via via heb ik gehoord dat er tegenwoordig nidagravel wordt gebruikt om een oprit in grind te kunnen leggen. Nu heb vernomen dat er ongeveer 15 cm dient uitgegegraven te worden (10cm om stabilisé te leggen en 5 cm voor de honinggraatplaten). Nu vroeg ik mezelf af of het echt wel nodig is om stabilisé te gieten. Zou ik het zo niet op de bodem kunnen leggen en daar de platen en grind over gooien?
google eens op golpla. Hebben wij sinds een jaar of 7 liggen met een mooi gazon erover. en je kunt je auto er ook nog opzetten zonder dat het je grasveld verwoest. Wij hebben onder deze platen een cm of 7 /10 geel zand gelegd voor de stabilisatie en daarna de platen gelegd met plm 7/10 cm goede zware grond waarop het gras groeit.
Krijg je een mooi groen tapijt i.p.v. grind.
Wij hebben int voorjaar onze oprit laten doen en ook voor nidaplast gekozen met daarboven porfier/grint. Ik zet er ff wat foto's bij, zodat je een idee hebt hoe dat in zijn werk gaat. Er is idd stabilisatie gebruikt onder de nidaplast. Het grote voordeel met nidaplast onder de porfier is dat je er geen bandensporen in rijdt en dat de steentjes blijven liggen.
Bedankt voor de foto's. Het ziet er heel erg goed uit! Weet je soms nog bij welke leverancier je al jouw benodigdheden hebt aangekocht? Ik heb al eens rondgekeken maar de prijzen die ze vragen zijn ongelofelijk hoog.
Wij hebben die werken laten uitvoeren door een tuinaannemer, dus nee ik kan je niet helpen met de leverancier.
Ik weet wel dat die nidaplast idd niet goeiekoop is, maar wij vonden het de moeite waard en als je het niet doet bij aanvang van de werken dan komt het er nooit meer van, want die porfier haal je nadien toch niet meer weg. Dus als je overweegt om het te leggen, kan ik het alleen maar aanraden
Grtz,
Karin
BTW; als je nog vragen hebt mag je altijd "aankloppen"
Stabilisé is niet nodig, een laag aangetrild steenpuin van min. 10cm met daarboven min 5cm aangetrild breekzand is minstens even goed en laat het regenwater makkelijker door.
Best ook boordplaten zetten. De boordplaten type Wirtz (100x20x1/3) zijn het mooist (bovenaan slechts 1cm breed, vallen dus bijna niet op en toch stevig genoeg voor een oprit in grind of steenslag).
De boordplaten worden geproduceerd door Van Elsacker in de Kopstraat in Schoten en zijn ook te koop in elke bouwstoffenhandel van Bouwpunt. Verschillende soorten steenslag en grind zijn bij Matramat in de Molenweg in Willebroek vrij goedkoop (in verhouding tot sommige andere zaken)
De Nidaplast platen zijn in de betere bouwhandel te koop en zouden overal ongeveer even duur moeten zijn.