Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Goedemiddag , vannacht wordt het in belgisch limburg min 7. Ik heb een regenton van 386 liter. Moet ik deze leeg laten lopen of gewoon het kraantje afbinden met een doek?
Groetjes Vicky
Wij hebben een plastic fles van 1,2 liter voor een vierde gevuld met water en in elke regenton 1 fles gelegd. Door het gewicht gaat die schuin in het regenwater liggen. Wanneer het vriest, drukt het ijs de fles in, maar blijft de regenton gespaard.
Was een tip van onze buurvrouw. We doen dat nu al een jaar of 10 zo. Gaat prima.
Uit welke materialen zijn die regenwaterton en dat kraantje gemaakt? En welke vorm heeft die waterton? Een zuivere cilinder of beetje conisch oplopend naar boven?
Kunststof en conisch van vorm. Als er zich ijs vormt bovenop het water dan zal, verwacht ik, dat ijs niet geblokkeerd zitten maar naar boven schuiven door de conische vorm. Ik verwacht niet dat de ton zelf zal stukvriezen.
Maar over dat kraantje zou ik me meer zorgen maken. Je kan dat goed afdekken maar alles hangt ervan af hoe koud de winter zal zijn en als er een langdurige periode met vorst zou komen, en dat is perfect mogelijk, dan vriest dat kraantje stuk.
Moest de ton hier bij ons staan dan liet ik die volledig leeglopen, en als ze leeg is nog even goed naar voren kantelen zodanig dat het kraantje met zekerheid helemaal leeg is, en dan het kraantje open laten staan.
Ik heb ook al zo' 10 jaar een fles in de regentonnen, maar inplaats van water heb ik zand en fijne kiezelsteentjes gebruikt. Is nog geen ton stukgegaan. Maar als het water IN de fles ook bevriest weet ik niet of het dan ook goed gaat. Maar dit systeem werkt prima. ( ik geef geen garantie , hoor )
Tot nog toe was dat bevriezen van het water in de fles hier geen probleem. Maar als je er zand en kiezeltjes in doet, i.p.v. water, blijft er inderdaad meer lucht over in die fles en heb je een grotere buffer.