Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
IK ben nu al bijna een jaart bezig om een mol uit mijn tuin te jagen en dacht even dit voorjaar dat ie nu echt weg was, maar hij is weer terug in mijn grasveld.
Ook in de perken zie ik dat er regelamtig tunnels zijn
De tuin is ca 10x10 en lig naast een groen strook waar genoeg mooie plek is voor mollen en daar zie je ook diverse molshopen.
IK heb al vanalles geprobeerd.
IK heb 5 tril apparaten in mijn tuin staan. daar komt ie vrolijk vlak bij
, open buizen in de grond gestoken
ik heb mollen korrels aan de randen van mijn tuin geprobeerd toen hij weg leek om hem uit de tuin te houden.
ik heb ook nog toen hij weer terug was stukjes carbiet in de gangen gestopt die ik kon zien en ook bij de molshopen de gang op gezoch ( zit naast de molshoop en niet in het midden) en daar carbiet in gestopt.
Ik neem aan dat je de mol niet hebt kunnen identificeren, dus zou het ook om meerdere mollen kunnen gaan.
Bij ons thuis, ouderlijke woning, jaren geleden, hadden we ook regelmatig een mol in de gazon. Achter onze tuin lagen hectares weide.
Mijn vader heeft toen ook al die dingen geprobeerd die jij opsomt om de mol te verjagen. Werkt allemaal niet.
Het enige dat wel werkt als je de mol echt uit je tuin wil dat zijn die mollenklemmen, spijtig voor de mol, want er is niets mis met dat dier.
Wat mijn vader deed: 's morgens heel vroeg opstaan. Om 5 - 6 uur zoiets.
Ga midden in je gazon staan en beweeg niet maar observeer of je beweging ziet in de mollengangen. Vb: een molshoop die vergroot.
Is er een gang waar je beweging ziet dan weet je dat de mol die gang gebruikt en dan kan je in die gang de klem plaatsen. Veel kans dat je een dag later de mol aantreft in de klem.
Niet fijn voor de mol, maar een omgewoelde gazon daar word je ook niet vrolijk van. Ik heb makkelijk praten want hier zitten geen mollen.
Bedenk wel dat als je dan één mol gevangen hebt dat de kans groot is dat een andere mol de vrijgekomen plaats zal overnemen. En dan zit je weer met hetzelfde probleem.
Die eerste 2 klemmen van bovenstaande links zijn duur en of ze echt werken weet ik niet. De klem van de 3de link werkt wel alleen moet je hier redelijk wat kracht zetten om de klem 'op scherp' te zetten.
Gemakkelijker te zetten is onderstaande klem en deze is ook niet duur.
@Tuinprins, DE prijs vind ik niet het ergste, als ik bedenk wat ik al uitgegeven heb om ze weg te krijgen dan valt dat in het niet. Die duurdre zijn wat makkelijker te plaatsen denk ik en beter poes vriendelijk als ze staan. Plus ik kan zien of ie is afgegaan. Hoopte dat iemand daar ook al ervaring mee had:S
@PeterC,
Nee niet kunnen identificeren maar hoop dat het er maar 1 is. IK weet dat een andere kan komen daarom houd ik ook de trillers gewoon in de tuin om af te schrikken. Hopelijk maakty dat het on aantrekkelijk genoeg.
Er zat mollengas in de groond van de vorige bewoner. Dat is denk ik doorgerot waardoor de mollen nu binnen komen. Mocht het niet met bestrijden lukken zal ik daar mee moeten gaan werken en hopen dat ze niet biovenlanks komen.
maar in volgende bericht is er een verrassende ontwikkeling