Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Jawel, woelmuizen op m'n landje (en zelfs in de kas!). Ik las in het grote handboek van VELT, dat je glazen flessen voor de helft kunt ingraven. Dit geeft een fluitend geluid waar ze niet van houden.
Ja, hielp helemaal niks. De kat is ons beste middel om ze wat in toom te houden. (overigens hier zijn het vooral veldmuizen en spitsmuizen, die massaal in de maisvelden zitten. Daardoor hebben de uilen ook weer genoeg te eten en zo hoort het ook). Harry
A: Zet een dikke paal (doorsnede 10 - 15 cm) een flink eind de grond in. Geef daar elke dag een dreun op met een zware houten hamer. Vanwege de trillingen zouden de woelmuizen binnen een paar dagen verdwenen moeten zijn (gehoord van een boomgaardeigenaar in de Achterhoek).
A: Het schijnt dat ze er van door gaan als je hier en daar wat mest van een fret in een gang stopt. Kun je wel krijgen bij iemand die fretten kweekt.
A: Kamferballen (zgn motteballen) helpen ook hebben wij gemerkt, maar wat tegenwoordig kamferballen heet is meestal iets anders en giftig. Wat je ook doet -al of niet giftig- meestal moet je het regelmatig herhalen want ze komen steeds weer terug, nou ja, niet zijzelf, maar hun soortgenoten
A: Plaats flessen in de grond met de opening naar boven. De wind zorgt er voor dat er een fluitend geluid onstaat. Daar houden ze niet van.
A: Bollen van keizerskroon (voorjaarsbloeier) planten: Fritillaria imperialis. Deze geven een erg afstotende geur af. Normaal moet je deze in het najaar planten. Misschien kan de mollenplant (Euphorbia ..) hier ook tegen helpen.
A: Er bestaan ook verschillende ELEKTRISCHE TRILAPPARATEN die ook mollen weg zouden jagen. Of ze echt langdurig helpen is niet bekend.
A: Visafval, gier van allerlei plantaardig materiaal, als het maar hard genoeg stinkt.