Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Beste tuinvrienden,
Ik heb een aardige klimstruik tegen mn schutting. Veel aandacht krijgt ie niet, de takjes die te ver naar voor komen af en toe bijknippen en dat is het.
Nu trekt hij onverwacht mijn aandacht omdat hij sinds enkele dagen van 's morgens tot ' s avonds enorm druk bezocht wordt door allerlei insecten. Zowel hommels, bijen, wespen maar ook bromvliegen en zelfs vlinders zijn de ganse dag in de weer met de kleine bloemetjes. Er komen ook massaal wespachtge insecten op af , die iets kleiner zijn en minder fel gekleurd, ik veronderstel zweefvliegen.
Nu had ik weleens willen weten welke struik het is. Ik ging er altijd vanuit dat het een Lonicera is, maar twijfel omdat deze een typische lelieachtige open bloeiwijze heeft. En mijn struikje kleine
trosjes.
Misschien een euonymus?
Het is een wintergroene struik die niet zelfhechtend is,zo'n 2m hoog, met kleine glimmende stevige blaadjes. In juni verschijnen aan de uiteinden van de twijgjes kleine witte bloemknopjes in trosjes van een tiental bloempjes. Als die opengaan vormen ze 3mm grote kelkvormige bloempjes met een lichtroze kleur.
Als iemand het struikje herkent, zou ik zeer blij zijn zn naam te mogen vernemen..
Ik had deze eigenlijk uitgesloten omdat in de meeste beschrijvingenin de samenvatting staat dat een Cotoneaster een grondbedekker is die maximaal 50 cm hoog wordt en slechts in geringe mate wintergroen is.
De mijne is 2m langs de schutting en waar hij tegen de muur komt zelfs 3m+.
Je hebt cotoneaster horizontalis. Geliefd bij de kleine beestjes als de bloei begint. Ook een geweldige bessendrager voor aan het einde van de winter krijg je veel bezoek van merels.. Ik heb hem in een smalle steeg en op een enkele plaats vastgezet. En inderdaad de uithangers snoei ik ook af. Ben er ook heel blij mee. En ook nog lang groen.