Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik zou graag de naam van een struik willen weten waar er van die heerlijk ruikende soort geelgroene appels aankomen .van die appels kun je ook jam maken wie kan mij helpen??
ikzelf dacht dat het een cotoneaster/dwergmispel was.maar kan hem nergens goed in vinden .
heel erg bedankt voor jullie antwoord,
ben ook erg blij met de uitleg van of de sier of de echte kwee.
ik ben weer op de hoogte en ga het nu goed bewaren.
M.V.G joke Plaatje.
van de chaenomelis (word ook wel es kwee-appel genoemd)kan je prima jam maken,waarom zou da nie kunnen??
de kwee heeft grote peervormige vruchten,de chaenomelis is een uitstoelende struik met rode,oranje of witte bloemen naargelang de cultivar,met kleine appelvormige keiharde vruchten die heel lekker geuren,en je kunt ze dus tot jam verwerken...
ik heb de vranja,dus die ken ik het best
en is inderdaad heel lekker,jam ervan.
maar ook lekker in de oven bij gebraad of zo hoor,of bij kip!
partjes kweepeer met gesmolten boter besprenkelen en dan bestrooien met bruine suiker,en mee de oven in...mmm
wat bedoel je met vranja?? is dat een naam van de struik.
en dat met de kip ga ik ook eens proberen ,
heb het nog nooit geproeft.
ik leg de vruchten meestal op een schaal in de keuken
omdat ze zo heerlijk ruiken en de hele keuken geurt ernaar.
bedankt allemaal voor de reakties.
groet Joke.