Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb een probleem met mijn naaldboom ( ken het soort niet ). De boom is vorig jaar aangeplant tesamen met een andere achteraan in de tuin. Die achteraan in de tuin stond begon zeer snel zijn naalden te verliezen en werd helemaal bruin. In tegenstelling tot deze die stond heel mooi en is zelfs al een goed stuk gegroeid maar nu plots begint deze ook bruin te worden en onderaan naalden te verliezen. Nu krijg ik in mijn omgeving allemaal tegenstrijdige berichten "te veel water" of " te weinig water" dus graag wat HULP aub, ik zou graag deze mooie boom redden.
Mag ik eens nieuwsgierig zijn en vragen wat er daar van onder de takken komt op de voorlaatste foto?
Is die wortelkluit soms afgedekt met plastiekfolie, omwille van die steentjes ????
Kan er dan wel voldoende water aan de wortels dan?
Stond die spar tot vorig jaar in een pot?
Als dat zo zou zijn, hebben die wortels nu nog steeds maar weinig bereik om vocht op te nemen en denk ik dat het toch droogte zou kunnen zijn.
Ik zou eens voorzichtig naast de wortelkluit graven met de hand of een schopje en dat ook eens controleren.
M.v.g.
De boom heeft altijd in volle grond gestaan maar is vorig jaar eind september van de kweker naar mijn tuin verplaatst. Hij had wel heel weinig wortel, niet dat er van stukgemaakt is ofzo want heb hem mee voorzichtig uitgegraven. Er was gewoon een heel kleine wortel. De wortelkluit zit zeker 60cm diep, had een gat gemaakt van ongeveer 1m diep en vervolgens het zand goed gemengd met potgrond voor coniferen. Alles luchtig gelaten zodat hij goed zo kunnen wortelen.
En om je nieuwsgierigheid te bevredigen dat potje dat je ziet is gewoon een klein potje dat over een stopcontact staat waar de vrouw met kerst de lampjes kan insteken.
Bedoel je nu dat de bovenste wortels 60 cm diep onder de grond zitten? Of bedoel je dat de kluit 60 die^p is en dat de onderkant van de kluit 60 cm diep zit???
Ik heb waar die stond een gat moeten graven van 60cm diep om de boom uit de grond te kunnen nemen met de ganse "kluit". Hier bij mij opnieuw een gat gemaakt eerst dieper en dan terug opgevuld tot op 60cm diepte.
Conclusie: hij staat juist hetzelfde als bij de kweker
Merci. Goed om wetend at de plant exact even diep staat. Te diep planten is een veel voorkomend probleem.
Ik vermoed dat de plant waarschijnlijk last heeft van verplantstress. Goed verzorgen, maar niet overbemesten, zorgen dat de grond niet kan uitdrogen en zorgen voor ene goede grond die voldoende luchtig is, meer moet je niet doen.
Ik ben niet zo wild van dat grind en die doek rond de boom omdat je vaak ziet dat in een dergelijke situatie bomen hel vaak last hebben met hun zuurstofvoorziening aan de wortels.