Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo Chantal,
Deze amaryllis staan al enkele jaren in volle grond en ze blijken ook redelijk winterhard te zijn, zodanig dat ik ze nu niet meer afdek in de winter. Ze staan wel op een beschutte plek in mijn tuin.
Kijk eens naar de auteur van dat artikel.
Groetjes
Noel
Ik heb ook nog de witte soort of zou moeten wit zijn, want hij heeft nog niet gebloeid. Staat nochtans reeds 4 jaar op de zelfde plaats. Dus: nog een beetje geduld zeker?
Noel
Toch wel Chantal. Ze zijn redelijk winterhard. Misschien is het wat moeilijker in zware klei en in de kempen, maar in mijn zandgrond in w. vlaanderen blijven ze jaar na jaar terugkomen.
Groeten
Noel
Wel Ines, nu je het vraagt: ik had er nog niet bij stilgestaan, maar deze planten blijven wel gespaard van de slakken. Misschien komt het ook omdat de bladeren in de zomer verdrogen en afsterven zoals bij veel lentebloeiers. Deze is een 'naaktbloeier' dwz. dat de bloemstengels rechtstreeks uit de grond komen en er nog geen bladeren gevormd worden. de bladeren komen pas later en groeien gans de winter tot in mei.
Groeten
Noel
Bedankt Noel...
Ja, das zeker een bescherming omdat die zo laat blad hebben...
Nog een vraagje wat gebruikt U om die in de winter te beschermen en hoelang blijft die bescherming op die plaats?
De eerste jaren bedekte ik ze met droge bladeren en wat sparretakken zodat de bladeren niet zouden weg waaien. De laatste jaren bedek ik ze helemaal niet meer. 't waren wel zachte winters maar in februari 2006 heeft het wel -7 gevroren. Aan de grond misschien wel -10! Ze verliezen wel een paar bladeren maar herstellen snel wanneer het weer warmer wordt.
Groeten
Ha das goed nieuws... dan probeer ik de Crinums over te houden zonder bescherming, ik geloof dat het familie is van de beschreven soort dus zou dit ook moeten lukken.
De crinums staan bij mij ook al enkele jaren in volle grond. Maar bij jou met die zware kleigrond??
Zeker een plantgat maken van een halve meter diep en op de bodem steenpuin en zand strooien. Dan opvullen met de helft potgrond en de helft tuigrond. Stagnerend water is soms slechter dan koude.
Groetjes
Noel
Hoi Noel ik heb ze al 3 jaar geleden geplant en een plaats gegeven die hoger ligt dan de rest en in tamelijke zandige samenstelling zodat de drainage beter is en tot nu toe gaat alles goed, verleden jaar compost en mest rond de planten en gedeeltelijk ingeharkt, in de winter afgedekt. Dit jaar probeer ik zonder...bedankt in ieder geval voor de toelichting.