Het suikerklontje kan je ook vervangen door een koffielepeltje poedersuiker, vergelijk het met de zakjes die je soms bij de bloemisten krijgt als je een boeket koopt.
Poeder lost makkelijker op dan zo'n klontje en is zo makkelijker opneembaar door de stengel.
Bloemen ook niet in een vaas met ijskoud maar een beetje lauw water zetten.
Een vriend-bloemist zei me eens dat je door water over je bloemen te vernevelen ze ook langer kan houden.
Klinkt eigenlijk logisch want we geven snijbloemen wel water langs onder maar tegelijk verdampt er langs de bloemen zelf ook een pak.
Vergelijk het met stekjes, die moeten ook zo vochtig mogelijk staan tot ze "aanslaan", dit om te veel vochtverlies via de blaadjes tegen te gaan tot de nieuwe worteltjes dat vochtverlies kunnen opvangen.
Nu slaan snijbloemen wel niet aan (ze worden niet in het water gezet om te wortelen) maar evenzeer verdampen ze vocht hé.
Ook het plaatsen van bloemen in de buurt van rijp fruit zou niet echt bevorderlijk zijn voor de houdbaarheid ivm het ethyleengas dat rijpend fruit kan verspreiden.
Voilà, hopelijk heb je'r wat aan.
Groetjes, Gert.