Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mijn echtgenoot is zeer actief in Japanse Ikebana waarbij er regelmatig Miscanthus gebruikt wordt. Hij vroeg me om ook wat Miscanthus-soorten te voorzien in de tuin en nu ben ik aan het bekijken of een nog open ruimte aan de oprit van het huis hiervoor zou kunnen gebruikt worden. Is gelegen tegen een muur en heeft vanaf de late voormiddag volop zon. Echt een 'bakplekje'.
Nu vroeg ik me af of Miscanthus - mits goede grondvoorbereiding - zou kunnen aarden op deze plaats? Eventuele specifieke opmerkingen die ik moet meenemen, hoor ik ook graag.
Tweede vraag: ik wil een beetje een variatie aanplanten aan Miscanthus soorten maar het aanbod is blijkbaar gigantisch. Ik zoek zeer specifiek naar soorten in verschillende hoogtes, maar vooral een mooie pluim is een must.
Iemand hier ervaringen met mooie Miscanthus soorten?
In Zarren (West-Vlaanderen) is er een siergrassenkwekerij. Kijk eens op internet, daar zie een item waarop de eigenares haar favoriete grassen beschrijft. Er staan ook enkele miscanthussen bij. Het heet " de grashalm "
Als Miscanthus vaststaat dan verdragen die redelijk wat droogte. De voorgestelde plaats lijkt me prima geschikt, de eerste 2 jaren na aanplant bij droogte water geven volstaat.
Het assortiment van Miscanthus is de laatste 20 jaren sterk gegroeid c.q. oude cultivars hebben meer bekendheid gekregen. Of er echt veel verschil is in pluimvorm en pluimkleur tussen de verschillende cultivars zou ik zo niet weten. Bij nieuwe cultivars met kwekersrecht is het altijd oppassen als je de beschrijving leest want papier is geduldig en vaak wordt er meer beloofd dan waargemaakt. Tussen de hoogte en groeiwijze van de verschillende cultivars bestaat wel duidelijk verschil: van de kleine 'Yakushima Dwarf' tot de grote 'Malepartus'. Verder zijn er vormen met mooi getekend (bont) blad: o.a. 'Zebrinus' , 'Püncktchen' en 'Strictus'.