Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Zo mooi kan zevenblad ook zijn.
Helaas zijn de korenbloemen en boshyacinten inmiddels uitgebloeid, maar , op deze plaats, kan ik echt van zevenblad genieten.
Daarbij komt dat het ideale snijbloemen zijn. Ze staan zeker 10 dagen in een vaas en dat witte kant tussen andere bloemen is prachtig.
Ja, dat ziet er prachtig uit! Bedankt voor de tip, ik zal er eerdaags eens een boeket van plukken. Toch heb ik het liever niet in mijn eigen tuin, want hoe hou je het in bedwang?
Mijn vraag kwam eigenlijk alleen uit nieuwsgierigheid voort: ik vraag me af of het een verkooppraatje is, of een interessant gegeven. Ik had er nooit eerder over gehoord.
Volgens mij is de enige manier om voorgoed van zevenblad af te komen........
VERHUIZEN....naar een flat.
En, als dat middel waar zou zijn, is het niet erger dan de kwaal. ?
Weet je dat je het ook kunt eten ?
Als bv. andijvie, of rauw als sla.
De engelsen zeggen....If you cannot beat it, eat it.
Ik heb trouwens 3 soorten adderwortel in mijn tuin staan en dat die zich nu zo sterk uitbbreiden kan ik nu ook weer niet zeggen.
Mijn adderwortels breiden zich wel flink uit, maar ik ben inderdaad ook bang dat het middel erger is dan de kwaal, vandaar dat ik om ervaringen vroeg. Ik heb ook gehoord dat je het kunt eten als bv spinazie en in salades. Het is heel gezond! Maar met alle honden en katten in de buurt........ Het staat namelijk in een stukje gemeentetuin dat ik met de buurvrouw netjes hou.
De enige vaste plant die ik effectief heb kunnen inzetten tegen zevenblad was Euphorbia x griffithi 'Fireglow'; in grote pollen aangeplant is die in staat gebleken om terrein te veroveren tegen het zevenblad. Wat de Persicaria betreft heb ik geen ervaring.
Al met al is zevenblad vrij goed te verwijderen. De eerste keer is de moeilijkste. dat is echt doorbijten. Je moet alle plantendelen zo goed mogelijk verwijderen. Dat is een lastig karweitje, dat vrij veel tijd vraagt. Nadien wordt het gemakkelijker. De plant komt ng een paar keer zwak terug. Dat moet je goed bijhouden zodat ieder nieuw stukje zorgvuldig verwijdert wordt. Na een paar maanden, maximaal een jaar geeft de plant het helemaal op.