Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik doe het altijd zoals mijn vader mij dat vroeger geleerd heeft. Mocht dat niet helemaal juist zijn dan wordt ik vast wel teruggefloten door iemand die er meer verstand van heeft. De bladeren onder de uitgebloeide rozen zijn driebladig. Snoei de uitgebloeide roos terug tot het eerste vijfbladige blad dat je tegen komt.
Idem dito.
Ik kreeg ook altijd de raad mee om te zomersnoeien tot de oksel van het eerste vijfblad.
Als de takken echter té lang zijn mag je zelfs nog een paar oksels dieper snoeien, maar niet verder dan het laatste vijfblad.
Zo wordt de steel dikker en sterker.
Eigenlijk beperk ik me persoonlijk voor het grootste deel tot het "afbreken" van de uitgebloeide bloemen met de hand (wegens meestal geen snoeischaar op zak).
Na de eerste bloei van mijn herbloeiende rozen knip ik ze terug een beetje in model.
Bij mijn trosrozen en theehybriden is de zomersnoei erg beperkt tot het gewoon wat fatsoeneren.
Die theorie van Minouke is inderdaad een algemene wijsheid die door veel rozenliefhebbers wordt toegepast. Tegenwoordig gaan er nogal stemmen op om zo weinig mogelijk te snoeien. Rozen die minder gesnoeid worden, bloeien rijker (dit is uit tests gebleken).
Het terugsnoeien heeft eigenlijk vooral als reden om de struik in model te houden.