Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Door het afsnoeien hebben ze waarschijnlijk onvoldoende energiereserves kunnen opbouwen. Laat ze maar eens een paar jaren herstellen en geef ze in het voorjaar wat rozenmest. Na enige tijd (wie weet hoelang) zullen ze vast wel terug bloeien.
Hoi Pol
bedankt voor je tip ik wist niet dat pioenen rozen mest mochten hebben ga ik dat morgen even doen.
Ik heb het zelfde probleem wl bloemen en planten met niet bloemen,
dit is een van mijn pioenen [afbeelding verwijderd niet-https][afbeelding verwijderd niet-https]
dit zijn de zelfde pioenen maar de ene in knop zoals ik hem graag zie en een uit
knop dit zijn een van mijn lievelings pioenen die ik heb.
had ook knalrode maar die zijn nooit boven gekomen had toen 2 knollen gekocht maar er kwam niks misschien dit jaardat ie nog komt vorig jaar geplant.
gr an[afbeelding verwijderd niet-https]
Pioenen en rozen hebben veel overeenkomstigheden; ze zijn allebei mooi, geuren heerlijk en hebben zowel liefhebbers als tegenstanders.
De standplaats voor zowel rozen als pioenen is dezelfde: zonnig, eventueel met een beetje kalk in de bodem, goed afwaterend en voedzaam.
Organische rozenmest bevat weinig stikstof en relatief veel kalium. Dit zorgt voor stevige stengels. Weinig stikstof zorgt ervoor dat de plant niet te veel blad maakt en dat er dus meer energie naar de bloemen gaat.