Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
.....dat kan Buiningia zijn maar ook nog een paar andere ! Heeft er iemand een idee welke deze beauty is die ik begin dit jaar bij Wessner fotografeerde , ik dacht aan Buiningia brevicylindrica ?
Hoi beste forumleden,
Hoewel ik pas op het forum ben geregistreerd, jawel ne verse, wens ik toch even te reageren op de vraag van Cactelders (Dirk ?).
Blijkbaar is het met de kennis van de Braziliaanse cactusgeslachten maar povertjes gesteld! Niets nieuws onder de zon zou ik zo zeggen.
De afgebeelde cereus (met prachtig roodbruin cephalium) is zonder enige twijfel een echte Coleocephalocereus pluricostatus ssp. pluricostatus (Buining & Brederoo 1971).
Er bestaat ook nog een Coleocephalocereus pluricostatus ssp. uebelmanniorum. Deze verschilt van de typesoort doordat ze zo goed als geen bedoorning heeft.
De door Maurice 2 afgebeelde soorten stammen beiden uit het geslacht Buiningia.
Dit geslacht wordt heden ten dagen niet meer erkend en werd ondergebracht als ondergeslacht in het geslacht Coleocephalocereus.
Dirk, hoop daarmee één en ander opgehelderd te hebben.
De afgebeelde plant is trouwens een juweeltje. Zoek zelf al jaren naar de verschillende Coleocephalocereus soorten. Ze zijn dezer dagen zo goed als onvindbaar geworden. Enkel Coleocephalocereus goebelianus wordt commercieel regelmatig aangeboden. Toch zijn ook daarvan bijna nooit grotere planten te vinden in liefhebberscollecties.
Wie mij kan helpen bij mijn zoektocht naar Coleo's laat het maar weten.
Bedankt voor de toelichting Peter , de Braziliaanse zuilen zijn voor de meesten een mysterie . Ik zou zelfs durven stellen dat zuilen in het algemeen minder bekend zijn bij " ons" , dat komt uiteraard door de plaats die deze kerels innemen in een verzameling .
Enkel den Pieter hier zorgt af en toe voor "zuilennieuws" .
Niet overdrijven hoor Dirk, zuilen zijn ook niet mijn specialiteit, hoewel ik steeds meer interesse krijg hiervoor, deels door fieldtrips in Peru, deels doordat ik hier in Spanje ook iets meer ruimte heb.
Trouwens: welkom Peter.