Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Is er iemand die ondervinding heeft met de bloei van Tephrocactussen?
Ik heb al vanalles geprobeerd,lang geen water geven, extra meststoffen voor de bloei enz. Ze willen maar niet doen wat ik van hen verlang en dat is bloemen geven. Misschien zijn ze niet in staat om veel te bloeien. HEBBEN JULLIE ERVARING DAARMEE?
Sorry, als er fouten getypt zijn, ik zit met een gebroken pols en het is éénvingertypwerk.
Tephrocactus wil hitte in de zomer en koude in de winter. Dit voorjaar heb ik deze in bloei gehad: [afbeelding verwijderd niet-https]
En uiteraard de gepaste bemesting geven hé, van teveel stikstof gaan alle planten snel groeien, maar weinig bloeien.
Ja hoor Simon, ik heb een vijftal jaar geleden nog een T. articulatus gehad die erg uitbundig bloeide. Die had de (milde) winter in de onverwarmde serre doorgebracht.
neenee, bloeirijp = voldoende oud bij niet-opuntioïde cactussen, ok, zover zat ik al lang!
maarrrr...
bij opuntioïden moet dat toch op iets anders slaan?
uit een heel oud tephrobolletje onderaan zullen geen bloemen meer komen,
waaruit komen de tephrobloemen? uit de afgerijpte 1jaar oude (eventueel 2jaar) tephrobolletjes bovenaan (of aan de randen van de hoop)
dus ja, bij de hoeveelste lading nieuwe bolletjes is dat dan? was 't geen waar ik in feite naar vroeg.
bv. ik heb zo'n tephro articulatus torentje van 5 bollen op elkaar, momenteel schiet er een nieuw 6de uit te voorschijn! Maar nu hoop ik stillekes aan dat er eens ipv een nieuw bolletje een knop uitkomt maar in deze tephro-context spreken van "bloeirijp" vind ik wat moeilijk voor te stellen..
Trouwens, als ik een afgerijpt bolletje van vorig jaar ga stekken, hoe oud is dat bolletje? Ge kunt u goe gaan voorstellen dat dat bolletje een stek van een stek van een stek van een stek is, dus misschien is dat tephrobolletje dat ik stek op 't moment van 't stekken "reeds 100jaar oud", bij manier van spreken... Zal het daarom beter/rapper bloeien? Hmmm...
Met bloeirijp bedoel ik eerder zoals bij de opuntioïden, éénmaal dat een schijf bloeit dan kan hij ieder jaar terug bloeien. Soms moet je lang wachten bij Opuntia tegen dat hij bloeit je moet ze eens zaaien en dan wachten totdat hij bloeit dat kan ettelijke jaren duren. Als je een bloeirijpe schijf afsnijdt en laat bewortelen dan kan die schijf terug bloeien en dan is het precies of dat opuntia gemakkelijk bloeit, één schijf en er staan al bloemen op. Volgens mij is het ook zo met Tephro's en misschien is het inderdaad zo dat je het 25ste of het 30ste bolletje nodig hebt om een bloem te krijgen
Heel mooie foto's van Tephrocactus bloemen!Iets wat ik eigenlijk nog nooit in bloei heb gezien ... Ook bij mij nog steeds geen bloei alhoewel ze reeds ettelijke jaren zijn en reeds mooie groepen hebben gevormd. Ik zal ze komende winter eens extra koud zetten ... Over hoeveel graden spreken jullie dan omtrent "koud"?