Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik ben op zoek naar fotos van Mammillarias met een Reppenhagen -veldnummer.
vb. :Mammillaria nagliana Rep. 1045.
Mocht men zo'n Mammillaria bezitten met een Rep. nummer, plaatst dan een goeie, scherpe foto en een beetje data vanwaar ze komen.
De grote specialist !!! D.H. is op zoek naar het erfgoed!! in cultuur of wat er van overblijft.
Trouwens hij is al bezig met de Lau-nummers.
De bedoeling is bij de liefhebber van bij ons in Vlaanderen en Nederland. Wat er groeit bij de liefhebbers....
Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn via het net en trouwens die foto komt van een Franse kwekerij.
bv: Ik heb een Mammilaria limonensis Rep1620 (data = gezaaid in 2006-Zaad komt via JC van AfM) Op 7 maart 2009 heb ik M. compacticaulis Rep1047 gezaaid
(data= AfM 75 Wolfang John 07)binnen een jaar kan ik dan een foto nemen. Die AfM75 heeft ook een lokatie in Mexico.
Bart,
Daar staan ook enkele foto's van Tom Twijnstra tussen. Klinkt alleszinds Nederlands, maar ik ken die man niet. Misschien kan je hem eens contacteren?
Aymeric is eigenlijk in de eerste plaats liefhebber hoor die zich de laatste jaren op zaadproductie toelegt, dit eventjes ter zijde.
Pieter
Tom is inderdaad een Nederlander (Rotterdam); ik heb onlangs nog wat planten van hem gehad (o.a. Mammillaria en Gymnocalycium).
Bart, niets negatiefs over je verzoek maar kun je mij vertellen wat de meerwaarde is om alleen in Nederland en Vlaanderen te kijken? Onze hobby is zo internationaal dat landsgrenzen m.i. geen enkele beperking meer hebben. Op het Mammillaria forum is een inventarisatie van Lau-nummers gaande (internationaal; ik zie jouw naam daar ook tussen staan) en iets vergelijkbaars van Rep-nummers zou ik mij voor kunnen stellen.
Ik schat dat er nog een twintigtal echte Mammillarialiefhebbers zijn in Vlaanderen. Van Nederland weet ik geen cijfers.... en niet iedereen hier zit op het Mammillaria forum en weet van een inventarisatie van Hunt- en Lau-nummers. Los van die "echte " weet ik ook uit ervaring van tijdens de bezoeken van de opendeurdagen dat heel veel liefhebbers nog een aantal van die planten staan hebben. Dus er is een zekere meerwaarde.
Onze hobby is zo internationaal dat landsgrenzen m.i. geen enkele beperking meer hebben.
Akkoord en daarom zijn er discussie aan de gang over die nummers met de echte specialisten