Een lekker sausje om bij kipfilet te serveren.
2 wortels
2 preien
boter (lekkerder dan margarine)
1/2 blokje kippenbouillon
2 x 2dl cider
2dl water
peper en zout
SAUS:
Maak de wortel en de prei schoon en snijd ze fijn.
Smelt 50 gr boter en stoof de groenten 5min.
Voeg een 1/2 blokje bouillon, 2dl cider en 2dl water, kruiden met peper en zout.
Laat 30min pruttelen.
Zeef de saus door een puntzeef en laat de saus verder inkoken.
KIP:
Bak de kippenfilet gaar.
Blussen met 2dl cider en aanlengen met de ingekookte saus.
Laat alles nog eens samen opkoken.
Hou je van een dikkere saus kan je de saus verdikken met maïzena.
Van het vuur afnemen en een koud klontje boter in de saus roeren. Dit geeft glans aan de saus.
Opdienen met rode kool, gebakken aardappeltjes of patatjes in de oven
http://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/12/koken-uit-eigen-tuin/60642/patatjes-in-de-oven
Eet smakelijk en drinkt de rest van de fles maar uit.
Groetjes
Chantal