Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Eens iets anders dan frieten, puree of gewoon gekookt.
Neem een soort zoals krieltjes, Nicola, Charlotte enz.
Ongekookte en ongeschilde aardappelen in de lengte doorsnijden in 4 partjes.
Leg ze in een ovenschotel en besprenkeld de aardappelen met olijfolie en bestrooi met zout.
Je kan nog naar smaak geperste look, rozemarijn, tijm of laurier toevoegen.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 220°C. tot ze goudbruin en krokant zijn (25 tot 40min)
800 gr varkenshaasje
250g champignons
1 dl Madeirawijn
2 dl room
2 eetl tomatenpuree
peper en zout
1 eetl bakboter
Bak het varkenshaasje langs alle kanten (+/- 8 tot 10min) Het vlees moet nog rozig zijn binnenin.Houd het vlees warm onder aluminiumpapier.
Snijd de champignons in kwartjes en bak ze in dezelfde pan. Schenk de Madeira erbij, roer om en laat 5min pruttelen.
Voeg dan tomatenpuree en het water en breng op smaak met peper en zout.
Als laatste de room bijvoegen.
Het vlees in plakjes snijden en met de saus serveren.
----------------------------------------------------------------------------
- Ik heb het al klaar gemaakt met gewone rode wijn ipv Madeira en dat is even lekker.
Tiss, tuurlijk dat is de bedoeling als je hier recepten plaats
Varkenshaasje groeit wel niet in de tuin maar als je een varkentje staan heb dan staat die dus wel in de tuin
Als je de madeirasaus te lopend vind dan kan je die wat laten inkoken alvorens de room toe te voegen.