Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vanavond ben ik alleen thuis, dus het moment om de wijn die ik in september en oktober maakte de eerste keer over te hevelen om de droesem af te scheiden. Natuurlijk het moment om toch eens te testen, je weet maar nooit dat het plots levertraan is in plaats van wijn. Maar het viel mee: 3 flessen van zo'n vijf liter met vlier bessenwijn: nog een beetje zoet, maar wel koppig en erg aromatisch. 1 fles bananenwijn die nog erg troebel is mee ook erg lekker, ik vrees dat ik die zal moeten filteren want daarvan is er nog maar een cm of vier die er een beetje klaar uitziet. Tot slot nog een fles kweeperenwijn, ook erg goed meegevallen maar verkeersonvriendelijk wegens gevaarlijke combinatie tussen lekker en veel alcohol. Zo nu weer een paar maanden rust en dan eventueel bottelen.
Groeten
Walter
Wanneer je wijn niet wil klaar worden zet de damejeanne dan buiten in de koude, het mag zelfs een graad of vijf vriezen ,een paar weken laten staan en overhevelen.Daar er alcohol in de wijn zit zal hij niet bevriezen. Je zal wel ondervinden dat uw wijn klaar wordt zonder klaringsmiddelen of filteren.
grtj.victor.