Ik had redelijk wat kleine peertjes omdat ik ze niet gedund had en heb er dan maar gelei van gemaakt
1 kg. kleine peertjes (gekuist gewogen)
2 liter water
1 vanillestok
1 citroen (sap)
3 kg. suiker
8 zakjes pectine (dus 2 verpakkingen/doosjes)
Bakvaste chocolade druppels
Water,vanillestok(open snijden) en citroensap in kookpot doen
Peertjes in schijfjes snijden,(of grote peren in blokjes)klokhuis eruit en ik heb de schil er aan gelaten
10 minuten laten koken en dan doe ik pas morgen verder (of laten afkoelen)
Pectine en suiker toevoegen en allles laten koken een 3tal minuten,voorzichtig roeren anders gaat alles moes worden
Dan in elke confituurpot een eetlepel bakvaste chocolade druppels doen
Confituur erop gieten,niet roeren,maar pot sluiten en omgekeerd zetten,even draaien met de pot,zoals je een kraan dicht draait,maar ook weer niet schudden anders gaat de chocolade mengen met de confituur
Tijdens het afkoelen de potten nog een paar keer voorzichtig omkeren
Mmmm lekker lekker
mvg