Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Aan recepten met druiven kan ik je helaas niet helpen, maar misschien kan je zelf
het e.e.a. vinden op de volgende site: http://www.webchef.nl
Als je daar als zoekwoord 'druiven' invoert, zal je zeker een aantal recepten te zien
krijgen.
sorbet van blauwe druiven
Ingrediënten :
• 1 kg blauwe druiven
• 130 g suiker
• sap van 1/2 citroen
Bereiding :
1 Spoel de druiven grondig onder koud stromend water en pluk ze van de stelen.2 Reserveer een achttal druiven voor de decoratie.3 Mix de druiven in een blender. Gebruik liefst geen sapcentrifuge, zo bewaar je beter de kleur.4 Doe het sap door een fijne zeef en druk stevig aan tot al het sap eruit is.5 Warm een weinig sap op in een pannetje met de suiker tot de suiker gesmolten is. Voeg er het citroensap aan toe en meng dit bij de rest van het sap.6 Doe alles in de ijs bereider en draai tot sorbet. Als je geen ijs bereider hebt, giet dan het mengsel in een schaal en plaats deze in de diepvries. Roer regelmatig om met een garde of een vork tot je een sorbet bekomt.7 Snijd de overige druiven in kleine partjes en verwijder de pitjes. Verdeel de sorbet over de glazen en werk af met de partjes druiven.