Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bonen invriezen vinden de meeste mensen niet lekker welke methode je ook neemt
Je kan ze ook aan de struik laten drogen,dan doppen en droog bewaren
bij gebruik moet je ze eerst 24 uur laten weken voor het koken
Heel soms zitten er kleine beestjes in de bonnen die nu nog niet ziet maar die maken nadien gaatjes in je droge boontjes,om dat te verhelpen steek je de droge bonen eerst 2 dagen in de vriezer,dan zijn ze dood,dan droog bewaren
Boterbonen en princessenbonen zou ik nu toch ook niet doppen.
Ik blancheer ze wel, maar echt héél lichtjes en voor gebruik nog even rechtstreeks uit de freezer in kokend water gooien.
Wecken (of inleggen) is ook heel handig!
Ik blancheer de boontjes zeer kort, koel dan direct af onder koud water. Uileggen op een handdoek zodat ze droger worden en daarna verpak ik ze in zakjes om in te vriezen. Als ik de boontjes klaarmaak, laat ik die ontdooien in de frige en stoof ze direct op met een ajuintje zonder ze nog eens op te koken. Op die manier blijven de boontjes toch krokant ook al komen ze uit de diepvries.