Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Eigenlijk zou ik mijn berichtje moeten plaatsen in de rubriek 'Koken uit andermans
Tuin', want de heerlijke courgettes uit mijn recept kwamen uit Martje's tuin!
Ingrediënten (per persoon, dus vermeerderen met het aantal personen dat mee-eet):
-1 courgette, gewassen, overlangs doorgesneden en even geblancheerd in bouillon;
-100 gram rundergehakt (maar andere soorten kunnen ook);
-1 zeer fijngesnipperde ui;
-1 klein teentje knoflook, fijngesneden;
-1 takje gesneden lente-ui;
-1 eetlepel verse Provençaalse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum);
-zout naar smaak;
-peper naar smaak;
-geraspte kaas (b.v. Goudse, maar een andere soort kan ook).
Bereidingswijze:
Fruit de ui, de knoflook en het lente-uitje aan in olijfolie, voeg daarna het gehakt
toe en maak het rul met een vork. Als het gehakt gaar is, zet het vuur dan uit en
meng de verse kruiden, de peper en het zout toe. Leg de geblancheerde, uitgeholde
helften van de courgette in een ovenschaal met een beetje olijfolie op de bodem.
Doe het gehaktmengsel erin, en strooi er een laagje geraspte kaas over. Verwarm
intussen de oven voor op 200 graden, en zet de ovenschaal in het midden van de
oven. Laat de kaas goed smelten: dit zal zo'n 15 tot 20 minuten duren.
Serveer het geheel met een frisse rauwkostsalade en (vers afgebakken) stokbrood.