Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
We hebben ( eigenlijk mijn verloofde) hebben van de paardebloem héél lekkere honing gemaakt.
Een goed handvol (enkel maar de bloem) in water leggen en net voor het kookpunt van het vuur nemen.
Laten afkoelen...
Een kg suiker toevoegen en al roerend laten koken dat het een brei wordt.
Een beetje citroensap toevoegen en KLAAR!
zeer lekker en naar het schijnt zeer gezond.
( van de jonge blaadjes kun je lekkere salade maken)
Hallo
Misschien een HEEEEEL domme vraag, maar zijn het de paardenbloemen die gewoon in het gras staan?
en moet de brij niet gezeefd worden?
Hoeveel paardenbloemen (gewicht) voor een kilo suiker?
Groeten
Eliane
( van de jonge blaadjes kun je lekkere salade maken)
gr
Ivan
Hallo Ivan,
Sla van paardenbloemenblad noemen wij hier "Molsla" . Plant onder de grond maken en een paar dagen later de wit-gele bladen als sla nuttigen!
Zeer gezond!