Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een recept dat ik verleden week on the fly in elkaar geflanst heb en waar mijn vrouwtje en ik verzot op waren.
Courgette schillen en ontdoen van zijn zachte kern. De rest in fijne dobbelsteentjes (1cm max) snijden tot je ongeveer 400g hebt. Neem enkele verse tomaten en snijd deze met een vlijmscherp mes eveneens in dobbelsteentjes (ik heb het gedaan met schil en pitjes, het waren trostomaten), voorzie ongeveer dezelfde hoeveelheid als de courgettes, dit wordt de saus. Daarnaast snijd je ongeveer 200g champignons (half bakje) in kleinere stukjes.
Bak een hoeveelheid gepelde en ontdooide scampi's (8 per man, van die tijgerscampi's) in wat boter met een versnipperd sjalotje. Kruid met voldoende cayennepeper en zout. Niet te lang want dan worden ze taai. Verwijder de scampi's uit je pan
Voeg nog een beetje extra boter toe en bak de champignons nu lichtjes aan, ze moeten zeker nog krokant zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en wacht even tot alles kookt. Voeg daarna de courgetteblokjes toe samen met een visbouillonblokje (groente of kip gaat volgens mij ook prima). Laat het geheel even goed doorpruttelen maar let er op dat de champignons en de courgettes niet slap worden. Het lekkere aan dit gerecht was dat de groentjes nog wat hard waren en niet platgekookt waren. Ik denk dat dit bij mij ongeveer 5min geprutteld heeft. Voeg eventueel nog wat cayennepeper toe.
Als laatste de scampi's terug toevoegen en alles even omroeren.
Misschien dat je hier nog wat verse kruiden kan ondermengen maar dat had ik niet gedaan.
Klaar!
We hebben het met ons tweetjes buiten op een terras opgegeten zonder rijst, aardappelen, pasta of brood!