In de eerste plaats ben ik van Belgie.
De zoetstof die ik gebruik is de poederzoetstof van de ALDI of die van Delaize zoetstof van 0.69 . CANDEREL, Natrena in poeder vorm is ook goed wat je maar verkiest.
Dat kan voor alle soorten fruit, al het fruit samen in de pot en alles samen met de Pec Plus laten opkomen.
Het laatste is de zoetstof er aan toe voegen als het fruit en de Pec Plus zijn aantal min. gekookt heeft. Zeer goed roeren is de boodschap.
Voor rabarber.
Rabarber met bramen.
Rabarber met appels.
Rabarber met appels en bramen.
Heb ik per 3 kg fruit 1pot van 75 gr.zoetstof gebruikt. Voor mij is dat zoet genoeg.
Zoals je kan zien bij Peren minder daar peren al zeer zoet zijn van zichzelf.
Opletten voor suiker.
De ananas heb ik in blik gehaald in een zaak waar ze bakkerij gerief hebben.
Dat is ananas in eigen sap zonder toegevoegde suikers.
En is zo fijn geraspt dat hij gebruikt wordt in de bakkerij om tussen de taarten te doen.
Groetjes
Danny
Ik heb confituur gemaakt van rabarber die nog gesteriliseerd was met suiker en ik heb mijn Pec Plus moeten opdrijven tot 6 zakjes voor 3kg fruit. Daar het normaal 1 zakje per kg is.
Voor zuivere bramen confituur mag je 1.5 zakje nemen daar er weinig pectine aanwezig is in het fruit.
Voor de ananas