Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
een recept om in te maken heb ik niet,maar als slaatje doe ik gewoon mayonaise
je raspt je knolselder en mengt met de moy,wel lekker vind ik
verder maak ik ze ook graag met witte saus
en een knolselder-aardappelpuree combi is ook heel lekker!
Wel, eigenlijk gebruik ik nooit gewoon mayonaise (te vet en flauw van smaak) maar een soort remouladesaus: 1/3 mayo en 2/3 plattekaas (of yoghurt naargelang smaak), eventueel schepje mosterd (maar niet bij knolselder, dat is vanzelf al pikantig), en dan verse tuinkruiden 'volgens aanbod, bijpassendheid en goesting'.
Gewoonlijk zou ik bij knolselder en wortel peterselie in de remouladesaus gebruiken, maar als ik daar niet genoeg van heb, misschien bieslook, maar nooit basilicum of zo. Knolselder heeft een aparte, eigenzinnige smaak, die niet zomaar met vanalles combineert (tomaat bv, dat kun je met veel meer kruiden combineren, vind ik toch). Met wortel en peterselie past knolselder heel goed, vind ik.
Als het gestoofd is, verzacht de smaak, dus dan mag er tijm bij, of rozemarijn, iets echt hartigs.
Maar dat is alleen maar hoe ik het doe hè, smaken verschillen en we leven in een vrije wereld!