Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit kruid kwam ik toevallig tegen op het internet, chinese knoflook.
De groene stengels gebruikt men dus ook in gerechten juist zoals de gewone bieslook.
Maar wat is het verschil in smaak bij deze twee soorten?? De chinese bieslook bloeit wit terwijl bij de gewone bieslook paars is.
Gaat het om Allium tuberosum? Hier heet dat Chinese bieslook, maar die smaakt inderdaad wat naar knoflook. Gewone bieslook, Allium schoenoprasum, vind ik frisser smaken.
Maar Allium tuberosum is er het jaar rond.
Als bonus bloeit het in de late zomer. Door de hitte en droogte is dat momenteel een van de weinig planten die hier nog in bloei staan.