Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ken,
Ik gebruik de goudsbloem wel niet speciaal voor thee maar wel als garnering op een koude schotel en smaakt een beetje peperig,de oranje met oranje knop en die met bruine knop ook de gele,het geeft een mooi kleuren pallet en is heerlijk.
Als thee heb ik nog niet geprobeerd dan zul je de blaadjes wel moeten drogen denk ik, en volgens mij zijn alle soorten eetbaar en bruikbaar.
groetjes
Charelke uit Ham
als je onderstaande tekst leest zou het niets uitmaken welke soort Calendula je kiest voor medicinaal gebruik. Ook wordt al eens beweerd dat bloemen met in verhouding meer lintbloemen dan buisbloemen, te verkiezen zijn. [afbeelding verwijderd niet-https]
Bron: http://www.denachtuil.eu/kruiden-goudsbloem.htm
hoi lorie
nee tot nu toe alleen met vaseline, ik heb wel eens iets over kokosnootolie gelezen maar kon daar verder niets over vinden.
Zelf vind ik vaseline ook wat te vettig zou liever iets met zalf ofzo maken maar ik weet niet wat ik dan nodig heb, misschien iemand een tip?
groetjes catootje
Hallo,
heb al zalf gemaakt met half kokosolie (chinese supermarkt ) en half kokosvet maar die blijft ook wel vettig , moest iemand een truc kennen om daar wat water door te mengen ? Mijn goudsbloemen pluk ik wel gans de zomer door en droog ze in een been van een panty ( die is makkelijk vast te binden ) in de nok van de serre . Gedroogde bloemen gaan voor alles en je kunt dan wachten tot de winter om zalf te maken .
hoi,
op naar de chinese supermarkt dus, enne die tip om het te drogen ga ik ook gebruiken dan ben je niet zo aan seizoen gebonden.
ga nog ijverrig verder zoeken om de zalf minder vet te maken.
groetjes catootje
hoi Dany
op een pot vaseline twee handenvol goudsbloemen plukken, doe de vaseline in een pan en de goudsbloemen erbij dan de inhoud au bain marie laten smelten en een half uurtje laten trekken. Daarna de inhoud wat laten afkoelen en door een doekje zeven de doek goed uitwringen dan de zalf in een pot gieten en verder af laten koelen. De zalf koel bewaren.
Je kunt bij de goudsbloemen eventueel wat kamille bloemen doen of voor de geur wat lavandel die moet je dan mee laten trekken.
succes.
p.s. de potten goed uitkoken met soda voor het vullen.
groetjes catootje