Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hier dan ook een paar foto's van onze kruiden.
Ben eigenlijk zelf verbaasd, hoe fier ik wel ben op al de groenten, kruiden, planten, bloemen die ondertussen bij ons groeien;
De natuur is toch ontzettend schoon, niet?
Oeps, ik bedoel lavas (levisticum officinalis)! Is ook een kruid, kan je doen in soepen en sauzen. Ruikt
redelijk sterk en smaakt ook redelijk sterk. Best een interessant kruid.
Dacht het wel al (heb het ook staan), maar ja heb hier ondertussen al heel wat nieuwe groenten en kruiden ontdekt, dus zou het best gekund dat het weer iets nieuws was.
Doordat tegenwoordig alles zomaar te koop is in de winkels, worden oude groenten ed nog meer in de vergeethoek geduwd - gelukkig zijn er nog veel hobbyisten ea die er zich mee bezighouden.
Inderdaad als we allemaal een beetje ons best doen om op een natuurlijke manier te tuinieren, zijn wij en de aarde misschien nog niet helemaal verloren.
Ik ben vooral onder de indruk van uw rode basilicum. Dit heb ik nu al voor het tweede jaar proberen zaaien, doch zonder succes. De groene basilicum echter lukt zonder problemen.
Heb jij misschien tips, waar op te letten bij het zaaien en opkweken van de rode basilicum?
Flupke,
Ik ben bang dat ik niet echt kan helpen. Ik probeer ook maar altijd uit en zie wat het wordt.
Heb in begin regelmatig goed begoten, staat zonnig en aan éne kant (west, noord kant) beschut voor de wind, in de grond is gedroogde koemest verwerkt.
En heb mulch als bodembedekking.
Geef nooit tussendoor meststoffen.
Ik zie op je foto kerrie. Kijk toch maar even na of deze plant werkelijk voor consumptie is. Ze ruikt naar kerrie, maar ben niet zeker of ze ook eetbaar is.