Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik zag laatst een filmpje op YouTube waar bij ze houtskool vermalen tot poeder, dit aanlengen met water en dit rond de planten gieten. Heeft iemand hier ervaring mee? En bij welke gewassen doe je dit best wel/niet en in welk stadium van de groei doe je dit? Is dit dan biologische of is dit gewoon bodem verontreiniging?
Zou eventueel ter preventie van schimmelziektes kunnen zijn.
Bij schimmelziektes moet je niet denken aan iets dat gepaard gaat met schimmelpluis o.i.d. Schimmelziektes zijn aantastingen die worden veroorzaakt door voor de mens onzichtbare levensvormen. Een voorbeeld van een schimmelziekte is bijvoorbeeld verwelkingsziekte.
Gek dat dat filmpje wel uitlegt hoe, maar niet waarom je dat zou doen.
Je leest wel eens dat houtskool veel elementen bevat die goed zijn voor je planten, maar die elementen zitten al in het hout. Die komen er niet in door het om te zetten naar houtskool.
M.i. kan je dan beter houtsnippers gebruiken, al dan niet grotendeels gecomposteerd. Dan heb je tenminste niet de vervuiling die bij het produceren van houtskool komt kijken.
Nee dat weet ik niet en of het helpt weet ik ook niet.
Vroeger werd zwavel gebruikt heb ik nog gehoord maar of dat allemaal helpt weet ik niet.
De cactuswereld is een kleine wereld en iemand hoort iets en zegt dat verder enz.... maar dat is allemaal niet wetenschappelijk onderbouwd.
Bv. nu wordt er Absodan gebruikt in het substraat omdat die korrels het water zouden opslorpen en vasthouden zodat je nog langere tijd kan wachten om water te geven. De toekomst zal uitwijzen of dat er schade wordt toegebracht aan het wortelstelsel en zo komt er regelmatig iets nieuws
Als ik begon met cactussen was eerst argex het het van het het dan was het lava dan bims en nu blijkbaar absodan (groene zak)