Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vorige jaar begonnen met wat groenten in de tuin te kweken, in de serre lukte dit vrij aardig (opgevoerde groend) echter in de volle grond was dit een ramp (niets groeide). Een van de redenen die ik dacht waaraan het kon liggen was dat we op kleigrond wonen.
Ik heb altijd gehoord dat leemgrond heel goed bewerkbaar wordt als je bladresten (humus), compost en verteerde stalmest toevoegt.
In het najaar een dikke laag afgevallen blad erop. het vergaat en komt in de leemlaan en voorkomt onkruid. In het voorjaar lichtjes inwerken samen met compest en stalmest en eventueel grof zand.De beestjes in de grond doen de rest voor je.
Als je dat elk jaar doet wordt de grond beter van structuur en heeft een veel betere drainage.
ik ben het inderdaad eens met erice maar ook misschien nog een kleine tip zware grond leem en klei is in het voorjaar veel makkelijker bewerkbaar als je de grond in een winterbedding legt dwz dat je voor de vorstperiode de grond al gaat omgraven zodat de grote grondkluiten stukvriezen op deze manier is het een stuk makkelijker om je grond klein te krijgen in het voorjaar om te zaaien