0 Mijn pepertjes
▼ Ga naar meest recente reactie
Limoncello
Het is wat laat op het seizoen om nog goeie pepertjes te hebben maar hier groeien ze nog
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 7 oktober 2011 - 13:31
Limoncello
Ja ik heb ook nog 2 paprikaplanten buiten staan waar nog vruchten aan groeien.
De chillipepers staan allemaal in de serre nu. Overwinteren wil zeggen alles naar binnen halen wat nogal plaats zal nemen.
Ik plant gewoon terug opnieuw dan
vrijdag 7 oktober 2011 - 15:04
Gehenna
Bij mij staan ze buiten en in de kas. Blijven maar groeien en bloeien en hele hete pepers geven. Echt hele hete pepers waarvan u handen 3 dagen pikken als je ze aanraakt.
vrijdag 7 oktober 2011 - 16:39
Limoncello
Voor wie het wil weten dit zijn de soorten dat ik heb: (met de waarde op de schaal van scoville)
Jamaican Red (75.000 - 150.000)
Tam Jalapeno (1.000 - 1.500)
Tobago Seasoning (500 - 1.000)
vrijdag 7 oktober 2011 - 17:18
Rita1960
en.. Limoncello,,
welke is de scherpste??
'k heb er geen ene moer verstand van
vrijdag 7 oktober 2011 - 19:30
Limoncello
Rita, hieronder een tabel ter vergelijking van minst pikant/scherp naar meest.
[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 7 oktober 2011 - 20:32
Gehenna
Op mijn pakske zaad staat gewoon 'pikante peper'
Pikant ... brandend zou beter zijn. Peuter maar is in uwe neus nadat ge ene versneden hebt
Mohammed hierachter was ermee aan't lachen, dat wij belgen da ni gewoon zijn pikante pepers. Tot hij ervan at en piepte lijk ne castraat. MWOEHAHAHA!
Er is ook een peperforum maar ik kan er efkes ni opkomen .... (interludium) chillipepers.nl
vrijdag 7 oktober 2011 - 20:52
Rita1960
oké dan...
des te meer cijfers des te branderiger
thanx voor de info
en dan te bedenken dat ik al last heb met paprika's
vrijdag 7 oktober 2011 - 21:24
Mandy
ik heb nog 19 paprika en peperplantjes buiten staan en vooral de pepertjes kleuren nog mooi naar rood toe.....
ik heb 3 hele kleine pepertjes, de 1na laatste soort en die zijn heet......pf....
In de loop van volgende week haal ik alle resterende vruchten er af, nog wat in de vriezer en dan worden ze gesnoeid en in het tuinhuis gezet.......
vrijdag 7 oktober 2011 - 21:28
Limoncello
Ik dacht een paar van die hééééle scherpe pepers te bestellen vorig jaar maar ik heb het niet gedaan want wat doe je ermee? Juist maar met het puntje van je tong likken en je mond staat urenlang in brand en na 5L melk en 3 broden zal het pas over zijn
Met pikant bedoel ik dan Bhut Jolokia (SCO 1.000.000) of de Infinity (SCO 1.200.000)
vrijdag 7 oktober 2011 - 23:02
zaterdag 8 oktober 2011 - 08:59
Mandy
Limoncello, weet je misschien ook de naam van die eerste op je foto, die paarse? En ook van die oranje peper?????
zaterdag 8 oktober 2011 - 09:02
Limoncello
Mandy, de eerste is Tam Jalapeno (SCO 1.000 - 1.500), is niet zo scherp. Die kan je in salade's enzo mengen of als aperitief eten.
De oranje is mij een raadsel. Ik heb deze gekocht in de Colruyt en er stond alleen op dat het een sweet chillie was. Meer niet. Moet ik anders eens kijken voor zaadjes binnenin de vrucht? (voor jou)
zaterdag 8 oktober 2011 - 11:12
Gehenna
Ik ken dat Lein. Wat de smaak het liefst heeft moeten de darmen uitzweten (ik wou een ander woord gebruiken maar we houden het deuglijk hé
)
Ik kan er wel mee lachen maar als je daar zit valt er niks te lachen.
Dus als ik van ons pepertjes eet .... dan willen de huisgenoten een tweede toilet!
zaterdag 8 oktober 2011 - 11:41
Gehenna
FF off topic :
O ik zou zelf naar die in de badkamer lopen. Kwestie van tussen de buien door een brandend lichaamsonderdeel af te koelen in de douche
zaterdag 8 oktober 2011 - 12:03
Gehenna
Hmz ja, toilet is hier op de eerste verdieping
zaterdag 8 oktober 2011 - 16:07
zaterdag 8 oktober 2011 - 20:03
Mandy
Heel graag Limoncello..........ik zal er heel blij mee zijn..........
zaterdag 8 oktober 2011 - 20:25
zaterdag 8 oktober 2011 - 21:40
zaterdag 8 oktober 2011 - 21:45
Cetinel
hoe meer en hoe vaker je heet eet,hoe meer en vaker je het wilt...
ik betrapte mezelf er vanochtend op dat ik mijn boterham besmeerde met smeerkaas met sambal,en daar een lepel sambal op dee en er dan nog een gebakken(heet) peperke bij at..
dusse: ik hou wel van pittig
daarnet drie mme jeannettes bij het eten gegeten(niet in het eten gemengd,dat doe ik mijn gezinsleden niet aan
)
zaterdag 8 oktober 2011 - 22:19
Cetinel
een van mijn rocotos geplukt om zaad van te nemen(heb er ondertussen een paar op en deze mogen er ook zijn hoor,(eens rijp qua scherpte!)
en ze zien er zo onschuldig uit(iedereen denkt dat het een paprika is,nu ja iedereen....echtgenoot heeft het nu wel door en wou gisteren niet verrast worden,dus hapte hij in die kleine gele
mme jeannette
)
zaterdag 8 oktober 2011 - 22:33
Cetinel
ik heb een flauw vermoeden dat jij wel interesse hebt in de inhoud van bovenstaande??
zondag 9 oktober 2011 - 09:19
Limoncello
Ik heb de 3 laatste (rijpe) pepertjes (de oranje zonder naam) genomen en de zaadjes eruitgenomen voor wie wil en ik heb er welgeteld maar 3 kunnen vinden. Bijster weinig dus.
Nu effe lezen wie eerst was...
Ik heb nog er nog 3 hangen aan de plant dus misschien voor de volgende geïnteresseerde...
Ik wacht nog op de sterkste die ik heb (Jamaican Red) zodat ik hier ook zaadjes kan nemen voor jullie.
En nu ga ik me klaarmaken want ik ga naar Beervelde vandaag, joepieee (in de regen weliswaar
)
zondag 9 oktober 2011 - 10:04
dinsdag 11 oktober 2011 - 10:32
Mandy
Dat zou best eens kunnen, lijkt er erg veel op....
dinsdag 11 oktober 2011 - 11:00
dinsdag 11 oktober 2011 - 11:28
Gorre
Hey,
heeft iemand een goed receptje om chillisaus of sambal te maken van al onze pepertjes ?
Ik heb al een hele boel laten drogen maar zou graag ook een saus maken die je gewoon in de frigo kan bewaren ?
Bedankt
Sven
dinsdag 11 oktober 2011 - 18:05
dinsdag 11 oktober 2011 - 19:22
Gehenna
In de frigo weet ik ni maar ik doe het volgende
Zo'n 30 pepers van zo'n 10-15cm lang en een tomaat (of 2) of enkele soeplepels verse tomatenpuree. De tomaat snij ik in stukken en de pepertjes in stukjes en steek alles in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot de pepers een beetje aan de platte (gare) kant zijn.
Dan draai ik ze fijn in een hakmolentje en doe ze in kleine potjes en in de vriezer.
En dan ga ik 3 dagen janken van de brand in mijn handen
dinsdag 11 oktober 2011 - 19:23
Limoncello
Tuinfairy, ik zie hem al staan met zijn rubberen labo handschoenen
Heeft hij ook een volledig pak zoals deze
[afbeelding verwijderd niet-https]woensdag 12 oktober 2011 - 17:54
Cetinel
doe mij maar een paar....is het pak inbegrepen???
woensdag 12 oktober 2011 - 18:46
Cetinel
geef mij maar lekker "warme"
as ik mild wil,eet ik wel paprika
woensdag 12 oktober 2011 - 18:49
Mandy
Ik heb je ook een PBtje gestuurd..... lekker hot..... heerlijk......
Vanavond had ik vitello con pepperoni gemaakt , kalfsvlees met heel veel paprika ( ik stik er haast in, zo veel
) en daar heb ik ook een paar hele hete pepers ingestopt.... och dat was heerlijk........... ( lijk momenteel wel een vuurspuwende draak haha) mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
woensdag 12 oktober 2011 - 19:33
donderdag 13 oktober 2011 - 08:58
zaterdag 15 oktober 2011 - 19:51
zaterdag 15 oktober 2011 - 20:21
zaterdag 15 oktober 2011 - 20:24
Gehenna
Het is officiëel!
Vanaf heden ten dage moet volgende waarschuwing op de zakjes peperzaad
"Consumeren op eigen risico. Veroorzaakt pepperdementie
zondag 16 oktober 2011 - 00:07
zondag 16 oktober 2011 - 09:42
maandag 17 oktober 2011 - 22:12
dinsdag 18 oktober 2011 - 11:33
Mandy
pb-tje ontvangen.... en nu moet ik um niet per ongeluk deleaten natuurlijk.......
dinsdag 18 oktober 2011 - 11:36
\n\n
Beschikbaar in de webshop..
Voeg een reactie toe