0 Kiemzaden
▼ Ga naar meest recente reactie
Miriam
heb iets nieuws
ik wil kiemzaadtjes kweken
Wat ik gedaan heb:
2 plastieken doosjes (1 blauw van champignons met dekel)
1 volledig doorschijnend met deksel
daarin de zaadtjes op keukenrol papier.
ik heb het dekseltje wat opengezet want ik kreeg precies neiging tot schimmelvorming
nu mijn vraag
alle info en hoe jullie het doen?,
vrijdag 11 maart 2011 - 17:11
Detuinenindemen
Ik heb een bakje met daar weer een bakje op waar onderin heel kleine gaatjes zitten en een deksel met gaatjes. Twee keer per dag spoel ik de kiemen en zo voorkom je de schimmels. Deze bakjes zijn voor niet veel geld te koop.
vrijdag 11 maart 2011 - 18:38
Rita1960
Hoi Miriam,
Ik ga er vanuit dat je ze wilt eten..
mijn methode: 2 doorzichtige plastic bakken die op elkaar gezet kunnen worden..
keukenrol papier minimaal twee lagen dik.. afmeten voor de oppervlakte..
nat maken maar zo dat er geen water meer vanaf komt..
zaden redelijk dik zaaien en deksel erop.. zodra er gekiemd is deksel eraf.
dan 1 of 2 keer per dag water toevoegen.. laten uitlekken - er mag geen water meer afdruipen- denk er wel om dat de zaden dan niet wegspoelen..
en met een dag of 7 lekker eten..
groetjes,
Rita
vrijdag 11 maart 2011 - 18:46
Miriam
dus ik moet speciale bakjes kopen?,?
ik heb die ooit al eens zien staan maar daar vroegen ze toch veel geld voor
vrijdag 11 maart 2011 - 19:27
Rita1960
Nee..
ik gebruik de bakken ervoor, die waar het vlees heeft ingezeten..
geel is meestal kip..en anders zijn ze doorzichtig.. ( hergebruik hé)
vrijdag 11 maart 2011 - 21:35
Bfunfun
ze verkopen die bakjes met het zaad bij in de gamma ik denk dat het maar 8 euro was of zo iets
vrijdag 11 maart 2011 - 21:37
Miriam
ha rita maar zo doe ik dat ook he
vrijdag 11 maart 2011 - 21:49
Miriam
he dfunfun dank je kan daar ook eens gaan kijken
ik heb er ook al zien staan dacht ook 8 euro (vond ik wel veel)
vrijdag 11 maart 2011 - 21:50
Matabish
plastic bakjes waar je vers fruit, zoals kerstomaatjes, blauwe bessen of aardbeien, in koopt zijn daar ideaal voor.
zaterdag 12 maart 2011 - 01:55
zaterdag 12 maart 2011 - 04:04
Miriam
nee annemiek over echte speciale kiem zaden
die ken je wel hoor
geven ze vaak in restaurants als versiering
ik heb daikon(of zoiets) en zonnebloem
zaterdag 12 maart 2011 - 04:06
Miriam
ben dan maar naar de gamma gegaan
vond het wel duur
12 euro incluis 2 zakjes kiemzaad van 1,75 eu.
maar vind dat het wel mooi oogt.
ik had er ook in plastiek bakjes he al gezaaid (paar dagen geleden)
de daikon die gaat in orde komen
de zonnebloem heeft neiging tot schimmel en uitdroging .
vandaar ik maar een "echt" bakje ben gaan kopen.
zaterdag 12 maart 2011 - 16:41
Miriam
tuinfairy ja ik ben eerst gaan googelen op het net
zaterdag 12 maart 2011 - 16:42
zaterdag 12 maart 2011 - 16:45
Miriam
ja dat had ik gisteren gedaan
bokalen afgesloten met een doekje
maar ik heb ze maar in mijn nieuw bakje gelegd
voordeel ze zijn al één dag gekiemd.
zal het nu afwachten he
heb maar één bakje ,lijkt me weinig dus
heb nu
daikon
zonnebloem
radijs
en lentemix zaad
zaterdag 12 maart 2011 - 18:17
Calliope
Er is een verschil tussen microgroente en kiemgroente. Microgroente zijn groente waarvan je het eetbare deel afknipt. Deze teel je op een klein laagje aarde of natte watten, bijvoorbeeld tuinkers.
Kiemgroente zijn groente waarvan je alles eet. Je teelt ze in een bokaal of glas. Goede info over kiemgroente vind je op
hier]http://bustani.webs.com/kiemenspruitgroente.htm]hierzondag 13 maart 2011 - 10:04
Miriam
kon deze pagina niet vinden
maar het ging mij inderdaad over kiemzaden he
en die heb je nu al in verschillende soorten
vooral bio
en ze zouden heel veel vitaminen bevatten
dus aardig om bij een gerechtje te geven.
zondag 13 maart 2011 - 12:30
Miriam
glas was het niet ,maar 2 bakjes van harde plastiek met gaatjesvanonder
bovenop een uitdrupbakje
en gesloten met een deksel met gaatjes.
zondag 13 maart 2011 - 21:09
dinsdag 15 maart 2011 - 12:30
woensdag 16 maart 2011 - 16:30
Vinifera
Ik heb ook zo'n bakje aangeschaft omdat het bij mij ook
schimmel op kwam
Eénmaal dat de kiemen blaadjes vormen, moeten ze dan nog 2 maal
gespoeld worden
Ik vrees weer voor schimmel ???
dinsdag 22 maart 2011 - 18:57
Miriam
ik heb hier nu toch al twee hele lekkere oogsten gehad
zonnebloem iets fletser (nadeel de kiem blijft plakken)
daikon
ittig ,beetje radijs achtig
nu heb ik hier de lentemix :is wel heel fijn dus ik ben benieuwd
ik spoel die elke dag 1x
allé spoelen ,laat er goed water overlopen
en dan goed uitdruipen.
heb het bakje wel gewoon op mijn keukenblad staan ,dus niet op de vensterbank
(denk te zonnig)
dit is een eerste ervaring he dus ben hier zelf nog een groentje
woensdag 23 maart 2011 - 23:54
Vinifera
Miriam,
Het is weer een ramp zelf in de kiembakjes
Ik denk dat ik een andere soort moet proberen
Het ruikt weer naar rot
donderdag 31 maart 2011 - 18:07
Miriam
mijn ervaring
de kleinste zaadtjes doen het best
de grotere bv de zonnebloem duurt langer en het pitje blijft steken .
En dat is niet zo leuk
vrijdag 1 april 2011 - 19:13
Calliope
Verander van methode: Neem een jampotje, stukje kaasdoek en een elastiek. Bij 3x daags spoelen is er niks aan de hand. Geen schimmel, geen vastzittende worteltjes/pitjes of noem maar op. Ik heb ook met bakjes geprobeerd, maar ik had van hetzelfde last als jullie.
zaterdag 2 april 2011 - 10:18
Mazzel
ik doe het altijd in een bokaal met een haas er boven. altijd al gelukt zaden 1 nacht weken en dan 2 x per dag afspoelen
zaterdag 2 april 2011 - 13:39
Miriam
denk dat het heel belangrijk is dat je goed spoelt en verlucht
zondag 3 april 2011 - 14:19
Claudia69
Lijkt me leuk om eens te proberen, kiemgroenten kweken in een bokaal.
Zet je die dan in het donker, of ergens op het aanrecht, of goed in het licht?
zondag 10 april 2011 - 15:49
Miriam
ergens tussenin staan die bij mij
gewoon op mijn aanrecht.
dus niet op de vensterbank of in de donkere.
geen idee of dat ok is hoor.
zondag 10 april 2011 - 16:01
Eniavaswen
Heb gisteren ook zo'n zakje gekocht met Luzerne. Op de gebruiksaanwijzing stond ook om een bokaal te gebruiken. Ben eens benieuwd wat ik ervan ga bakken.
maandag 11 april 2011 - 09:51
\n\n
Beschikbaar in de webshop..
Voeg een reactie toe