Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik zou mijn serre willen uitroken met zwavel. Heeft iemand hier (goede, slechte) ervaringen mee? Ik weet dat de dampen zeer giftig zijn en vraag mij daarom af hoeveel ervan in de serre achterblijft, zelfs na grondig luchten. Het gaat tenslotte om groenten en die komen op tafel. Ik heb de serre intussen leeggemaakt op mijn druiven na en vraag mij af in hoeverre de dampen gevaarlijk zijn voor de druivenplanten.
Lo
Zwavel branden levert SO2 ( dit wordt chemiie, sorry), een klein deel ervan zet verder om naar SO3.
De SO2 zet met water om naar H2SO3, ( zwaveligzuur niet zo agressief )
De SO3 zet met water om naar H2SO4 ( beter bekend als zwavelzuur).
Alle genoemde producten zijn prikkelend tot verbrandend voor de mens.
Voor groene planten ( en voor insekten) is dit dodelijk.
Voor houtige delen in de winter zie ik niet zoveel problemen.
Na verluchten blijft alleen enige zurigheid in alle natte delen zoals dauwdruppels en vochtige ruiten, na enkele dagen is dit ook verdwenen.
Daarna zitten de stoffen als sulfaten in de grond ( = meststof), weliswaar kleine hoeveelheid.
Bedankt! Nu vraag ik mij af of zwavel verbranden te prefereren valt boven het gebruik van de (andere) chemische produkten om uit te roken of te ontsmetten. Het manipuleren en bewaren van zwavel is allicht al veel minder risicovol dan dat van die andere giftige produkten. Voor mij telt dat er vooral zo min mogelijk schadelijk restprodukt in mijn serre (en dus in mijn groenten) achterblijft. Liefst niks natuurlijk.
groetjes
Weet iemand of er na het uitroken nog zichtbare sporen achetrblijven?
Ik zou dit niet gerbruiken voor een serre, maar voor een tuinhuis ... Daar er al lang niet veel in gebeurd is, stikt het er dus van de insecten en spinnen, vermoedelijk met de bijbehorende eieren ...
Alles is leeg gemaakt, en zal een paar dagen (tot een week) dicht blijven, maar het kan niet de bedoeling zijn dat er overal een laagje poeder terug te vinden is ...
Andere ideeen zijn uiteraard ook welkom! Bedoeling is dat ev eitjes (al dan niet zichtbaar/bereikbaar) ook zeker aangepakt worden.