Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb al gehoord dat je de groene tomaten naast een banaan moet leggen, daar zitten stoffen in die het rijpingsproces bevorderen.
Van groene tomaten kan je ook een tomatenchutney maken.
de plant bevriest van je paprika en de vruchten niet onmiddelijk... maar de plant is dus dood als de blaadjes grijs zien ...
Ik had nog 7 paprika's hangen aan men orangje paprika en heb ze afgedaan en in de fruitmand gelegt voor te rijpen! Als ze "plat" of "rimpels" krijgen kan je ze beter verwerken of gesneden invriezen ...
Mijn aanraden is dus afdoen en laten liggen tot ze "rijp" zijn, dezelfde goede smaak mag je niet verwachten... maar het is zeker niet slecht!!!
Paprika's vind ik het lekkerst als ze rijp zijn (op kleur). Na het plukken zou ik ze toch wel verwerken binnen een week, omdat de smaak er niet beter op wordt en de vrucht wordt er ook niet mooier op. De smaak is anders als ze onrijp zijn, maar ze zijn prima te verwerken in sauzen.