Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Allen,
Meer dan tomaten genoeg..... maar nog allemaal groen!!
Nu vroeg ik mij af of of de tomaten sneller gaan rijpen als ik enkele planten na de vijfde tros zou toppen??
Antwoord op je vraag weet ik niet direct sky maar probeer anders is om stro rond je tomaten te leggen. Dit weerkaatst het zonlicht zodat je mooiere en grotere vruchten krijgt.
Ik heb deze tip van een buurman gehad en probeer hem nu voor het eerst dit jaar. Het gaat dan wel om buiten tomaten. Zou misschien ook wel voor een snellere rijping van de tomaten kunnen zorgen...
Je zal toch geduld moeten hebben. De zon zal zijn werk moeten doen en die is er genoeg de komende dagen! Heerlijk. En Rita maakt eerder een grapje dan dat het een serieuze mogelijkheid is
Tomaten rijpen op warmte en niet op zonlicht. Maar waarom zo'n haast? Alles komt op zijn tijd en als er al tomaten aan hangen, komt de rijping vanzelf wel.
Wat het precies is bij tomaten, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is, dat tomaten, die al een beetje kleur hebben in het donker en bij niet te hoge temperatuur gewoon doorkleuren tot helemaal rood. Ze hoeven dus niet in de zon te liggen. Dan drogen ze zelfs uit. In de kelderkast (is niet echt koud) in het donker kleuren ze verder. Dat doe ik nog wel met de laatste tomaten in oktober. Maar de smaak wordt voller als ze aan de struik rijpen. In de koelkast gaat veel van de smaak verloren, maar dat geldt voor veel fruit, ook voor aardbeien. Dus opeten die handel en niet in de koelkast bewaren.